Youtube-sztárok

Úgy tűnik, egy egészen új és egyedi hivatással van dolga a világnak, új fogalmakkal, új technológiával és új üzenetekkel. Egyre többen vannak ugyanis, akik úgy döntenek, közlési kényszerüket és/vagy egészséges exhibicionizmusukat, szórakoztató hobbijukat összekötve a haszonszerzéssel, a Youtube segítségével keresik meg a kenyerüket (vagy legalábbis egy részét). Ők azok, akik szándékosan a népszerűségük növelésére hoznak létre ún. channeleket, s töltenek fel minél szórakoztatóbb és érdekesebb, saját készítésű videókat. Legnagyobb céljuk, hogy a csillagos égig bővítsék subscribe-olóiknak és videóik megtekintőinek táborát, miközben a föltöltött tartalmak mellett elhelyezett bannereken és online bazárjaikon keresztül csordogál be a pénz. E blog célja, hogy némi vizsgálat alá vesse ezen személyeket és műveiket, amelyekkel hozzátesznek a világhoz... vagy épp elvesznek belőle. Kinek melyik Youtube-vlogger a kedvence?

Friss topikok

Linkblog

Meekakitty - Ping!

2010.05.03. 22:31 | Caballo | 6 komment

Címkék: smith julian ray william johnson rhett and link ijustine meekakitty build a bear perfect bathroom trip song

Szája be nem áll, löki a sódert, és annyit hülyéskedik mind verbálisan, mind nonverbálisan, amennyi csak belefér 3-4 perces videóiba. Vékony, tiszta arcú, vörös hajú, és láthatóan minden baromságra vevő lány. Ő Meekakitty, másnéven Tessa, akit a már ismertetett RWJ egy régebbi Equals Three videójában láthattam. Igen, Ray néha meg-megkéri szintén vloggoló haverjait, hogy ugorjanak be helyette végigmoderálni egy-egy epizódot.

Amikor megláttam Tessát, sikítani lett volna kedvem. Idegesítőnek, irritálónak és abszolút erőltetettnek éreztem mind a magas hangját, mind a gesztusait, mind a poénjait. 

Aztán szép lassan rájöttem, hogy neki EZ a névjegye!

Tessa azon vloggolók közé tartozik, akik nem annyira a kreatív, nehezen megvalósítható és éppen ezért elismerésre méltó produkciókra, mint inkább az egyszerű idétlenkedésre építenek. Bájos stílusával, csillogó szemeivel és leállíthatatlanul pörgő nyelvével néhány hét alatt szert tett egy rakat rajongóra... köztük feltűnően sok fiúra, akik olyan kommentekkel látják el videóit, mint például: „Tessa, please marry me!”, vagy a klasszikus, lényegre törő „I love you Tessa!”.

A lány igazándiból hétköznapi tevékenységeit osztja meg a Youtube-használókkal: elmeséli külföldi útjait, mit talált a padláson, milyen filmet nézett meg, mit csinált a macskája, ja és a már korábban szintén említett Justine-nal (következő bejegyzésemben ő van soron) töltött közös programot a Build-A-Bear Shop-ban. Hogy mit csináltak ott? Hát nevetgélve, jókat szórakozva és idétlenkedve plüssnyuszit készítettek! És miért jó egy ilyen ötlet különösen Tessa számára? Természetesen azért, hogy két legyet üssön egycsapásra: egy forgatás megoldva, majd egy kis plusz gázsi szintén megoldva. Merthogy árverezésre bocsátotta saját kis nyusziját, s tekintve, hogy rajongói tolonganak a játékért, valószínűleg ebből is busás haszna lesz a kislánynak.

Tessa az egyik ékes példája annak, hogy az emberek többsége megelégszik a kevesebb értéket képviselő szórakoztatással: amatőr helyzetpoénokkal, kedves (és általában semmitmondó) csacsogással, grimaszokkal, röhejes hangadásokkal. Talán két fő feltételt lehet kikötni: viszonylag szépnek kell lenni, és rendszeresen frissíteni kell a videokínálatot. Onnantól kezdve, hogy ez megvolt, csőstül dőltek Tessa imádói.

RWJ-hoz hasonlóan ő is szereti az általam „skizofrén roham”-nak megnevezett előadást ismételgetni. (Lásd például itt.) Ez annyit tesz, hogy a kamera látóterének egyik feléből a másikba átüldögélve, két különböző személyiséget formálva beszélget önmagával.

...

(Mindig az a poén jut eszembe erről, amikor a Gyűrűk Urás Gollem panaszkodik, hogy az összes jelenetében percenként át kell ülnie a másik oldalra...)

 

Online shop itt is van - cuccok minden mennyiségben.


www.youtube.com/user/meekakitty

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://youtubesztarok.blog.hu/api/trackback/id/tr861972439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MLRitano 2010.05.07. 10:51:21

Meekakitty mi?! Azt hiszem erre szokták azt mondani, hogy:

"..na erről NEM BESZÉLÜNK!!...."

ezért inkább én sem tenném, hanem csendben szépen tovább kattintok!

pirilampo 2010.05.08. 09:18:35

Én csípem a csajt :D szerintem aki azt állítja, hogy néha nincsenek ilyen pillanatai az hazudik! LÁJK

Caballo 2010.05.08. 09:38:35

nagyon közvetlenül hülyéskedik. nekem sokszor borzasztóan idegesítő, de tetszik benne az, hogy máshogy áll a népszerűségnöveléshez, nem olyan sablonosan, mint mondjuk iJustine. ugyanis Tessa is modellkedett, az egyik videójában megmutatja a képeit. szóval ha kicsit kisminkelné magát meg fölvenne pár dögös cuccot, ő is tarolna a szépségével. de ő nem ezt választotta, és ez tetszik benne. mondom, emellett viszont a legtöbb műve kiakaszt. xD

Noname Watanabe 2011.01.11. 10:20:47

A jedi-nyuszis rész bejött, így képernyőn keresztül kifejezetten vicces a csaj - mondjuk, ha a való életben is így beszél, sikítva karatéjoznám le a fejét.

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2011.06.21. 10:35:51

Hmm... Most látom, hogy már magyar bejegyzés is született Róla? Egy ideje én is elkezdtem követni és azért az utóbbi időben elég sokat letett az asztalra a videóklippjeivel, és saját számaival. Azért nem egy mindennapi nő, az biztos!

Caballo 2012.04.25. 11:34:38

@Wilbur Nárcisz-11 Swain: Legalább kivált valami érzelmet... =))
süti beállítások módosítása