Youtube-sztárok

Úgy tűnik, egy egészen új és egyedi hivatással van dolga a világnak, új fogalmakkal, új technológiával és új üzenetekkel. Egyre többen vannak ugyanis, akik úgy döntenek, közlési kényszerüket és/vagy egészséges exhibicionizmusukat, szórakoztató hobbijukat összekötve a haszonszerzéssel, a Youtube segítségével keresik meg a kenyerüket (vagy legalábbis egy részét). Ők azok, akik szándékosan a népszerűségük növelésére hoznak létre ún. channeleket, s töltenek fel minél szórakoztatóbb és érdekesebb, saját készítésű videókat. Legnagyobb céljuk, hogy a csillagos égig bővítsék subscribe-olóiknak és videóik megtekintőinek táborát, miközben a föltöltött tartalmak mellett elhelyezett bannereken és online bazárjaikon keresztül csordogál be a pénz. E blog célja, hogy némi vizsgálat alá vesse ezen személyeket és műveiket, amelyekkel hozzátesznek a világhoz... vagy épp elvesznek belőle. Kinek melyik Youtube-vlogger a kedvence?

Friss topikok

Linkblog

PamKutyába belehaltok =)

2012.05.08. 21:39 | Caballo | Szólj hozzá!

Címkék: paródia vicces ötletes Majka PamKutya

Legújabb bejegyzésem szándékos agyi lefárasztásomnak köszönhető. Múlt szombaton hallgatótársaimmal a médiaszerkesztő szakon bejártuk a Magyar Rádió teljes épületét, ami nem mondhatnám, hogy kicsi, ellenben cudar nagy. Minden zegzugát, stúdióját és nemstúdióját felfedeztük – najó, nem mindet –, ami számomra, aki már tízéves kora óta bele van szerelmesedve a rádiózás szakmájába, végtelenül érdekes volt, ezért úgy figyeltem első perctől az utolsóig, és úgy próbáltam mindent magamba szívni, mint egy kisgyerek a Disneyland-ben. (Nem kellene erőltetnem a hasonlatokat, ugye…?) Emellé még, könnyed bemelegítésként délelőtt, illetve laza levezetésként délután egy kis TV-s technológiai tananyaggal tették nekünk teljessé a napot. Este fél 7-re, mire hazaértem, gyakorlatilag már semmit nem láttam-hallottam, csak különféle kamerák, kapcsolási rajzok, valamint olyan végtelenszámú, hárombetűs kifejezések cikáztak a fejemben, mint CCU, CNU, MSU, RCP, EFP, HMI, és persze a legtöbbet szereplő WTF. Igaz, ez utóbbi nem az oktató szájából hangzott el leggyakrabban.

Ilyen állapotban pedig képtelen voltam bármi értelmeset is csinálni; úgy döntöttem hát, ismét a Youtube-hoz nyúlok levezetésként.

Ismeritek-e a most oly nagyon felkapott Belehalok című számot Majka és társai előadásában? 

Na, én nem arról akarok írni. Hanem a PamKutya nevű vlogcsatornán található módosulatáról. Bizony, magyarok. Watt25 hozzászólásának hatására csak-csak úgy döntöttem, rendhagyó módon keresek egy magyar Youtube-sztárt, illetve ezesetben sztárformációt. No persze őket ismertségben és népszerűségben – sajnos – nem lehet egy lapon említeni az eddig ismertetettekkel, node azért (a bejegyzés írásának idején) több mint 8 ezer nemes magyar embert már rabul ejtett mérhetetlenül ötletes és kreatív hülyeségáradatuk.

Én személy szerint az előbb említett Belehalok című alkotásra replikázó paródiájuk révén ismertem meg őket, amely – szigorúan az eredeti mű legalább kétszeri megtekintése után! – szerintem tarol. Hangsúlyozni szeretném, hogy nem a rap a kedvenc műfajom. De ezen még a Wagner-szerelmesek is jót röhöghetnek.

A paródia azért is zseniális, mert a készítők – három nevet sikerült megismernem: Pam, a kutya, Béla, Pam gazdája és hűséges csicskása, valamint Pista – törekedtek arra, hogy a lehető leghasonlóbb szöveget írják az eredetihez képest. Így lett például a „Nem látom tisztán a holnapot”-ból remek helyzetkomikummal bíró „Nem látom tisztán a honlapot”, vagy a „Hiába mászok ki, mindig jön ugyanaz a gödör”-ből „Hol igyak most, hogy bezárt Rio, ZP és a Gödör?” (a bejegyzés írása idején szintén igen aktuális szociális eseményeket feszeget), illetve a „Mindig ott lesz velem a papír, a toll, a mikrofon” helyett „Mindig ott lesz velem a Pall Mall, a Bond, a Helikon”.

Emellett a képi világ is profin adja vissza és figurázza ki az eredetit: ugyanaz a fekete-fehér színvilág, beállítások és kameramozgatás. Ugyanazok a nagyonodamondó kemény srácok – csak az utolsó helyett tűnik fel a sztár, PamKutya, aki az előző kettőhöz hasonlóan őszintén döbbenetes vallomást tesz magáról.

Persze akit ez az egy produkció nem fáraszt le kellő mértékben, az nyugodtan válogathat a kis csapat többi alkotásából is. Videóik között ugyanúgy találhatóak egyéb paródiák, mint Pam – az Ikon, a Sztár, a Frontemb…kutya – magával ragadó kalandjai, történetei és előadásai. Igen, beszél. Igen, a kutya beszél. Igen! A kutya, az! Beszél! Mit nem lehet ezen érteni?!

 


Most jut eszembe: ezen a hétvégén szombaton is, vasárnap is képzés lesz. Hajjaj… kíváncsi vagyok, mit találok ki.


A bejegyzés trackback címe:

https://youtubesztarok.blog.hu/api/trackback/id/tr584497122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása