Youtube-sztárok

Úgy tűnik, egy egészen új és egyedi hivatással van dolga a világnak, új fogalmakkal, új technológiával és új üzenetekkel. Egyre többen vannak ugyanis, akik úgy döntenek, közlési kényszerüket és/vagy egészséges exhibicionizmusukat, szórakoztató hobbijukat összekötve a haszonszerzéssel, a Youtube segítségével keresik meg a kenyerüket (vagy legalábbis egy részét). Ők azok, akik szándékosan a népszerűségük növelésére hoznak létre ún. channeleket, s töltenek fel minél szórakoztatóbb és érdekesebb, saját készítésű videókat. Legnagyobb céljuk, hogy a csillagos égig bővítsék subscribe-olóiknak és videóik megtekintőinek táborát, miközben a föltöltött tartalmak mellett elhelyezett bannereken és online bazárjaikon keresztül csordogál be a pénz. E blog célja, hogy némi vizsgálat alá vesse ezen személyeket és műveiket, amelyekkel hozzátesznek a világhoz... vagy épp elvesznek belőle. Kinek melyik Youtube-vlogger a kedvence?

Friss topikok

Linkblog

Julian Smith-t elrabolták!!! (Julian Smith Kidnapped)

2010.05.08. 14:23 | Caballo | 2 komment

Címkék: amerika dal vicces tehetség ötletes julian smith

Nyolcrészes sorozat Julian rendezésében, elrablásának történetéről. Nagyszerű rendezés, kiváló poénok, és mindenekelőtt... tagadhatatlan hozzáértés a subscribe-olók szerzéséhez!

Ugyanis az egész mizéria, mind a nyolc hosszasan forgatott epizóddal és gyönyörűen építkező történettel, semmi másról nem szól, mint arról, hogy Julian subscribe-olókat toboroz magának.

 Az alábbiakban részleteket ismertetek a történetből – érdemes tehát először végignéznetek! Komolyan, jobb ha nem tudjátok előre a szövegből. Nem hosszú, és érdemes megnézni!

1. fejezet                                 5. fejezet

2. fejezet                                  6. fejezet

3. fejezet                                  7. fejezet

4. fejezet                                  8. fejezet

A sztori szerint a kegyetlen és könyörtelen, ám szavát mindig álló Gabriel (Chris Torchia) elrabolja Julian-t, és fogva tartja őt. Célja, hogy bebizonyítsa a világnak, milyen szánalmas is a vlogger, aki baromi viccesnek gondolja magát, pedig nem az, és alig van, aki szereti őt. Megadja hát a feltételeket: ha áldozata nem szerez öt hét alatt 1000 új subscribe-ot, akkor kivégzi őt. Ha szerez, akkor elengedi.

Egy ponton (7. fejezet, avagy úgy is mondhatnánk, a fejezet, amikorra Julian eredetileg már a történet befejezését tervezte, de mivel rajongóinak száma hatalmasra nőtt, így az 1000 subscribe-oló küldetését röhögve teljesítette és vérszemet kapott) Julian-nek kis híján sikerül megszöknie. Ekkor fogva tartója büntetést ró rá, és szigorítja szabadon eresztésének feltételét: a következő héten további 150 subscribe-olót kell szereznie.

Hogy végül sikerül-e a feladatot teljesíteni, azt nem árulom el! Tessék megnézni!!! 

Az ötlet pazar (Julian műve), a rendezés pazar (Julian műve), a forgatókönyv pazar (Julian műve), a technikai megoldás pazar (Julian műve), a színészi játék pazar (végre nemcsak Julian műve).

A műben elsősorban azt tartom nagyszerűnek, hogy nem egyszerűen egy minisorozatról van szó: a videók különböző stílusúak. Van köztük túszdrámás, utcai járókelőmegkérdezős, zenés (Julian műve), és Jim Carrey-ízű idétlenkedős. Mindegyik pont úgy, ahogyan kell. Persze nem egyformán szórakoztatóak: talán föl lehetne róni, hogy a kezdés egy kicsit keveset ígér, és esetleg a türelmetlenebbek, akik (még) nem olyan mélyen vallásos Julian-rajongók, nem várják meg, hogy beinduljon a sztori. De az is lehet, hogy ezt egyedül én érzem így. A 4. fejezet mintha egy árnyalatnyit laposabbra sikerült volna, de arra sem mondhatnám, hogy rossz. Az őrült 23 éves nagyszerű paródiát csinált a Discovery csatornán látható dokumentumfilmekből, amelyekben, miközben egy-egy igaz történetet illusztrálnak, bejátszanak részleteket a történet szereplőivel készített interjúkból.

Figyeljük meg a jelenetek világítását! Az amerikai forgatókönyvírás szabályainak megfelelően, profin használja a sötét és világos színeket a hangulat tudatalatti megalapozásának céljára.

Nekem személy szerint a 7. fejezet a kedvencem. Nagyszerű a feszültségkeltés, az izgalom és a kacagtató megoldás, ahogyan Julian a tervébe ütköző problémát kezeli. Igazi profizmusra utal 1:01-től 1:06-ig a képi rendezés (Gabriel arca tükröződik a masinán, miközben a gombot megnyomni készülő ujja áll fókuszban).

A 6. fejezet, a Captive c. rapszerzemény rendezése mellett a szövegére is érdemes odafigyelni. Aki próbált már verset vagy dalt írni, az tudhatja, hogy csöppet sem egyszerű feladat egy meghatározott történetet rímekbe szedni kínunkban kifacsart megoldások és felesleges, csak a sorvégi összecsengésért szereplő szavak nélkül, úgy, hogy emellett még jól is hangozzék a mű. Remélem, olyan kifogással senki nem fog jönni, hogy "jó ez, csak nekem nem jön be ez a zenei műfaj". Julian-nek sem. A Captive-ben nem a rap-et kell szeretni, hanem éppen azt, amilyen karikatúrát csinált a rap-ből (is).

Szintén le a kalappal a zárófejezet előtt. Számomra minden tökéletes benne. De kíváncsian várok bármilyen véleményt az egész műről, jót és rosszat egyaránt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://youtubesztarok.blog.hu/api/trackback/id/tr491983801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2011.06.22. 21:01:37

Tényleg nem volt rossz. Félig offtopic kérdés (feltéve, hogy foglalkozol még egyáltalán ezzel a bolggal): Vajon van magyar Youtube sztár is? Én egyelőre még nem találtam.

Caballo 2012.04.25. 11:36:37

Félig offtopic válasz (feltéve, hogy foglalkozol még egyáltalán ezzel a bloggal): mindenekelőtt elnézést a hosszas szünetért, és remélem, még nézed azt az e-mail címedet, amelyen az itt kapott kommentekről kapsz értesítést. Emellett pedig a kérdésfelvetésedet beemeltem a legfrissebb bejegyzésbe, ide: youtubesztarok.blog.hu/2012/04/25/ninjago#more4472387
süti beállítások módosítása