Youtube-sztárok

Úgy tűnik, egy egészen új és egyedi hivatással van dolga a világnak, új fogalmakkal, új technológiával és új üzenetekkel. Egyre többen vannak ugyanis, akik úgy döntenek, közlési kényszerüket és/vagy egészséges exhibicionizmusukat, szórakoztató hobbijukat összekötve a haszonszerzéssel, a Youtube segítségével keresik meg a kenyerüket (vagy legalábbis egy részét). Ők azok, akik szándékosan a népszerűségük növelésére hoznak létre ún. channeleket, s töltenek fel minél szórakoztatóbb és érdekesebb, saját készítésű videókat. Legnagyobb céljuk, hogy a csillagos égig bővítsék subscribe-olóiknak és videóik megtekintőinek táborát, miközben a föltöltött tartalmak mellett elhelyezett bannereken és online bazárjaikon keresztül csordogál be a pénz. E blog célja, hogy némi vizsgálat alá vesse ezen személyeket és műveiket, amelyekkel hozzátesznek a világhoz... vagy épp elvesznek belőle. Kinek melyik Youtube-vlogger a kedvence?

Friss topikok

Linkblog

Julian Smith - I MADE THIS FOR YOU!!!

2010.05.01. 10:15 | Caballo | 2 komment

Címkék: autó facebook vicces tehetség julian smith

Julian Smith fura figura. Először is hatalmas tehetség: zenei tudása és énekhangja önmagában egy fél együttessel ér fel, videóinak tökéletes rendezéséért pedig nem  mást illeti a dicsőség, mint őt magát. Emellett (számomra) van a személyiségében egy adag Jim Carrey-féle nemnormálisság, illetve némely filmjének forgatókönyve... nos, nevezhetjük elvontnak. Annyi biztos, hogy nagyon érdekes műveket tölt fel, amelyek hosszú időn keresztül lekötnek bárkit. A két személyes kedvencem a hihetetlenül csúcs rap-produkciót magában foglaló Grandma Like Whoa (Észrevettétek már, hogy a rap mennyire jól hangzik suttogva? Engem ez a videó döbbentett rá.), illetve a Techno Jeep Song, mely bemutatja, hogyan lehet pazarul ritmusos zenét kovácsolni egyetlen autó, és persze némi technikai berendezés segítségével. Ja igen, a technikai háttér: a videók kiváló minőségében erősen közrejátszik a rengeteg profi kamera, mikrofon, világosító és hangosító eszköz, ami - jómagam nem tudom, milyen forrásból - Julian rendelkezésére áll.

Videója, mely bemutatja a 25 dolgot, amit utál (persze megjegyzi, hogy csak kedvesen, csipkelődően utál) a Facebook nevű közösségi portálban (25 Things I Hate About Facebook), nálam mondhatni „betalált”. Szinte ugyanazokról az alkalmazásokról, amelyeket ő kritizál, gondolom én is, hogy hihetetlenül nagy hülyeségek és feleslegesek. Sőt néha idegesítőek is. Mindezzel együtt férfiasan bevallom (nő vagyok), hogy én is az aktív Facebook-használók táborát bővítem. De FarmVille-től és Maffia Wars-tól kíméljetek!!!

A videók központjában majdnem mindig maga Julian áll, határozottan érzékelhető rajta egy erős exchibicionizmus - talán pont ez megy néha a videók tökéletességének rovására. Időnként olyan érzésem van, mintha Julian háttérbe szorítaná az élvezhető történet, a néző által vágyott csattanó és effélék szerepét, saját szerepe kedvéért. Mindezzel együtt aláírom, hogy ritka ügyes munkái vannak a videoportálon.

A videók állandó névjegyei, RWJ-hoz hasonlóan, itt is megvannak. A legtöbb kisfilm végén Julian elsuttogja vagy elordítja: "I made this for you!", amelyet találóan egyik agyament (és szerintem jó!) produkciójából, a színészi ügyességét jól szemléltető Hot Kool Aid-ből ragadott ki.

 

Online shop itt is van - cuccok minden mennyiségben.


www.youtube.com/user/juliansmith87

A bejegyzés trackback címe:

https://youtubesztarok.blog.hu/api/trackback/id/tr671966050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pirilampo 2010.05.08. 09:27:54

A TJS-t leszámítva a többi igencsak 74%os... XP

Caballo 2010.05.08. 09:40:35

@pirilampo: a Grandma Like Whoa se jön be?? =D
süti beállítások módosítása